Komende VAC-activiteiten

We kunnen gelukkig weer VAC-activiteiten organiseren!

Kerstmarkt 27 november
Zaterdag 27 november organiseert de Victor Activiteiten Commissie (VAC) al weer voor de 17de keer zijn sfeervolle Kerstmarkt. Deze markt vindt tussen 9.30 en 15.00 uur plaats in de Sint Victorkerk. Met veel kerstartikelen: naast kerststalletjes, kaarsen, kerstballen en andere kerstversiering zijn er door creatieve parochianen gemaakte artikelen. En er zijn kerstkaarten, kerststerren, bloembollen en ilex takken te koop en kunt u ter plekke kerststukken (laten) maken. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Koffie of thee met eigen gebakken lekkernijen, erwtensoep, glühwein, het is er allemaal. Daarnaast zijn de “Sint Victorwijn”, de “Sint Victorjam”, tweedehands boeken en de jaarlijkse boterletters te koop.

Er is de mogelijkheid om overtollige Kerstspullen in te leveren. Dat kan op zaterdag 20 november op de pastorie van 10 tot 12 uur.

Klaverjassen
Er kan weer geklaverjast worden! Het seizoen 2021-2022 kent 10 avonden, waarna de seizoenswinnaar bekend is. De eerstvolgende klaverjasavond is op 5 november.

Victor Bridgedrive 30 oktober
Op zaterdag 30 oktober vindt de 40ste Victorbridgedrive plaats. Inschrijven voor de bridgedrive kan bij Marian de Groot, tel. 0182-613591 of mariandegroot at casema.nl (at = @). Er kunnen maximaal 48 paren deelnemen. De kosten zijn 20 euro per paar. Net als de voorgaande keren wordt de bridgedrive gehouden in "de Hooge Noot", Jan Willem Frisoweg 1a in Waddinxveen.

De RIVM regels worden gehanteerd. Bij binnenkomst (tussen 9 en 9.30 uur) wordt U gevraagd naar Uw QR-code of vaccinatiebewijs. De inschrijving sluit op 28 oktober.

Het VAC-winkeltje
De VAC heeft een eigen winkeltje ingericht in het voormalige jeugdhonk met allerhande VAC-artikelen, zoals wijn, jam en kaarten, maar ook puzzels en religieuze artikelen. Het winkeltje is open voor en na de vieringen in de Victorkerk en tijdens de openingstijden van het secretariaat (op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur).

Gift: De VAC bestond in 2020 (8 april 2020) 25 jaar. Dit hadden we willen vieren in de eucharistieviering van 19 april 2020. Dat kon helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis. U houdt dit nog tegoed van ons. Als jarige heeft de VAC de geloofsgemeenschap een gift gedaan, waardoor het mogelijk wordt om in de St. Victorkerk beeldopnamen te maken van de vieringen die in de Victorkerk gehouden worden. Waar voorheen de viering alleen beluisterd kon worden via www.kerkomroep.nl kunt u nu dus ook beeld ontvangen.

Keramiek model Sint Victorkerk:  Om het VAC-jubileum  luister bij te zetten heeft de VAC keramieken modellen van de Sint Victorkerk laten maken door de keramist Alex Meewezen uit Gouda. Er zijn vier uitvoeringen: pastel, wit, brons en zilver. De kerkjes zijn te koop voor 40 euro per stuk. Ze zijn te bestellen bij Magda Sirre (tel. 615137). Maar u kunt de modellen ook in het echt zien: ze staan achterin de kerk waar per uitvoering een intekenlijst ligt.

De VAC-agenda voor de tweede helft van 2021:
- Klaverjassen: 5 november en 10 december
- Boekenmarkt: 9 oktober 2021
- Bridgedrive: 30 oktober 2021
- Kerstmarkt: 27 november  (inleveren overtollige Kerstartikelen op 20 november van 10 tot 12 uur op de pastorie)

De VAC-agenda voor begin 2022:
- Klaverjassen: 7 januari en 4 februari
- Boekenmarkt: 5 maart