Een korte terugblik op activiteiten die achter de rug zijn

Kerstmarkt 26 november 2022
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Kerstmarkt. Aan het begin van de ochtend was er al flink wat aanloop, en dit ging nog een tijdje door. Men kon genieten van allerhande mooie spulletjes, maar ook de St. Victorjam, de St. Victorwijn en de loterij met mooie prijsjes ontbraken niet. De jongeren verkochten boterletters en boterstaven ter ondersteuning van het reis naar de Wereld Jongerendagen volgend jaar in Portugal. En er werden mooie Kerststukjes gemaakt. In de Victorzaal kon men even rusten en gezellig met elkaar kletsen met een kop koffie, thee of zelfs een glas glühwijn. En er was erwtensoep. Het was er een drukke en gezellige boel. De opbrengst was geweldig met een bedrag van ongeveer € 2.750. Heel hartelijk dank aan alle bezoekers, maar ook aan de talloze vrijwilligers die de Kerstmarkt hebben opgezet en weer afgebroken en de vrijwilligers die op de dag zelf in de kerk en de Victorzaal alles in goede banen leidden. We kunnen haast niet wachten tot volgend jaar!

Bridgedrive 29 oktober 2022
Zaterdag 29 oktober organiseerde de VAC zijn halfjaarlijkse bridgedrive in de Hoge Noot. Ondanks het mooie weer was de zaal gevuld met 96 enthousiaste bridgers, technische leiding en een aantal behulpzame VAC-leden. Om 9.00 uur stond alles klaar om de bridgeparen  te ontvangen voor een gezellige dag bridgen. Velen genoten van een lekkere lunch en de traktatie tijdens middag viel ook in de smaak. De gezellige dag werd afgesloten met een prijsuitreiking en een loterij. Mede dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers kunnen we terugkijken op een mooie dag en kijken we al uit naar de volgende bridgedag op 18 maart 2023.

Klaverjasseizoen 2022-2023
Op 4 november was de derde speelavond van het seizoen 2022-2023. Ook deze keer met het mooie aantal van 24 deelnemers. Er werd weer fanatiek, maar sportief gekaart. Deze keer had Rita Koetsier de hoogste score met 5.282 punten, Theo Koetsier werd tweede met 4.957 punten en Rita Reichard goede derde met 4.892 punten. De top-3 kent wat veranderingen. Kees Olsthoorn is van de tweede naar de eerste plaats opgeschoven, Theo Koetsier is nu de nieuwe nummer twee, terwijl Jacques Tschroots zijn derde plaats wist te behouden.

De volgende klaverjasavond is op vrijdag 2 december.
Kijk hier voor het totale klassement van het seizoen tot nu toe.

Boekenmarkt 8 oktober 2022
Op 8 oktober vond een goed bezochte boekenmarkt plaats met tussen de 150 en 200 bezoekers. De bezoekers / kopers konden kiezen uit een grote hoeveelheid boeken, cd's en dvd's. Deze keer waren ook de puzzels erg populair. Hoewel veel mensen contant afrekenen, wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te pinnen. De opbrengst was deze keer om en nabij de 2.000 euro, een geweldig resultaat!
Er is ontzettend veel werk verzet door de sjouwers, bouwers en inrichters en zeker ook omdat dit allemaal dubbel gebeurt: opbouw én afbouw binnen 2 dagen. Dus heel veel dank aan iedereen die deze dag weer tot dit klinkende succes heeft gemaakt. De volgende boekenmarkt sluit een half uur eerder, om 14:30 uur omdat het laatste uur altijd erg rustig is.

Enkele foto's van de boekenmarkt staan in de galerij.

Magda Sirre in het zonnetje gezet
Er zijn vrijwilligers en er zijn supervrijwilligers. Dit zei Peter Rijnbeek, voorzitter van de locatieraad van de geloofsgemeenschap van Sint Victor over Magda Sirre in de koffiepauze bij de opbouw van de boekenmarkt van 5 maart. In de loop van de jaren heeft Magda zich in grote mate ingezet voor de geloofsgemeenschap, onder andere bij het organiseren van allerlei VAC-activiteiten. Waar is Magda eigenlijk niet betrokken bij geweest. Speciaal noemde  Peter haar inzet voor de halfjaarlijkse boekenmarkten en de jaarlijkse Kerstmarkten. Om haar hiervoor te bedanken ontving Magda uit handen van Peter de beeltenis van Maria van Waddinxveen, een tinnen beeldje. Namens de VAC gaf Angela Verweij Magda een mooie bos bloemen. Alle aanwezige vrijwilligers bij de opbouw van de boekenmarkt konden daarna genieten van heerlijk gebak. Kijk hier voor een impressie.

Kerstmarkt 2021
Nadat in 2020 de Kerstmarkt niet mogelijk was, kon hij dit jaar wel doorgaan, zij het met wat aanpassingen (zoals een QR-code aan de deur, mondkapje en looprichtingen). Ondanks dat pas kort voor de Kerstmarkt het definitieve besluit was genomen om de Kerstmarkt door te laten gaan, waren er toch nog heel wat bezoekers die de Victorkerk konden vinden. Er waren allerlei kerstartikelen, maar ook boterletters, Victorwijn en Victorjam. Ook werd de inwendige mens niet vergeten met koffie / thee, erwtensoep en glühwijn. De Kerstmarkt werd muzikaal en sfeervol ondersteund door verschillende organisten. Ook brachten enkele leden van het Themakoor twee maal Kerstliederen ten gehore. En dat alles leidde tot de hele mooie opbrengst van ongeveer € 1.500. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Kijk hier voor wat foto's van de Kerstmarkt.

Afscheid Joop Brosens van de VAC
Na vele, vele jaren van grote inzet bij een groot aantal VAC-activiteiten (zoals de wijnverkoop, de boterletters en het klaverjassen) heeft Joop Brosens op 23 september 2021 tijdens een gezellige avond afscheid genomen van de VAC. Tijdens deze avond werd Joop toegesproken en in het zonnetje gezet. Vanwege zijn grote verdiensten voor de VAC en de geloofsgemeenschap Sint Victor ontving Joop een beeldje (in zilver-tin) van de Onze Lieve Vrouwe van Waddinxveen. Joop was er zichtbaar blij mee. Kijk hier voor enkele foto's van het afscheid.