Een korte terugblik op activiteiten die achter de rug zijn

Klaverjasseizoen 2023-2024

Op 2 februari werd de zesde speelavond van het seizoen 2023-2024 gespeeld. Er waren dit keer maar liefst 28 deelnemers, met 3 deelnemers die dit seizoen nog niet hadden meegespeeld. Deze zesde avond van het seizoen had Annie Koren de hoogste score, met 5.774 punten, Jan Wesseling werd tweede met 5.193 punten en Len Cornelisse daar kort achter derde met 5.131 punten. De poedelprijs was deze keer voor Mieke Verblauw met 3.377 punten. In het totaalklassement staat Mary Steenland nog steeds op de eerste plaats, gevolgd door Carisia van Berkel. Martha Vermeulen heeft de derde plaats overgenomen van Joke van Hooft. Er zijn nog drie avonden te gaan in dit seizoen (de laatste avond is in mei). De volgende klaverjasavond is op vrijdag 1 maart.

Kijk hier voor het klassement van het seizoen tot nu toe.

Kerstmarkt 25 november 2023: sfeervol en gezellig
We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde Kerstmarkt. Met zo'n 300 bezoekers. Aan het begin van de ochtend was er al flink wat aanloop, en dit ging nog een tijdje door. Men had keuze uit de nodige kerstartikelen, maar ook de St. Victorjam, de St. Victorwijn en een loterij met mooie prijsjes ontbraken niet. Er waren ook boterletters en boterstaven. En er werden mooie Kerststukjes gemaakt. In de Victorzaal kon men even rusten en gezellig met elkaar kletsen met een kop koffie, thee of zelfs een glas glühwijn. En van erwtensoep. Er werd op het orgel gespeeld. Op een tweetal tijdstippen zong een aantal leden van het Themakoor met pianobegeleiding enkele kerstliederen. Het was een drukke en gezellige boel. De opbrengst was geweldig met een bedrag van ongeveer € 4.400 (de onkosten moeten daar nog wel van af). Heel hartelijk dank aan alle bezoekers, maar ook aan de talloze vrijwilligers die de Kerstmarkt hebben opgezet en weer afgebroken en de vrijwilligers die op de dag zelf in de kerk en de Victorzaal alles in goede banen leidden. We kunnen haast niet wachten tot volgend jaar!

Kijk hier voor enkele foto's van de Kerstmarkt.

Bridgedrive oktober 2023
De 44e VAC bridgedag was weer gezellig. Op een andere locatie dan gebruikelijk. In een sfeervol Zonnig Zuid hebben 36 paren met veel plezier het spel gespeeld. Aan het eind van de dag was na de prijsuitreiking ook de trekking van de loterij. Menigeen ging met een leuk prijsje naar huis. Dat deze mooie dag € 1.372,40 heeft opgebracht voor het behoud van de Sint Victorkerk is fantastisch.

Boekenmarkt oktober 2023
Op 7 oktober hebben we onze oktober-editie van de boekenmarkt gehad, een zeer geslaagde editie mogen we wel zeggen! Met in het eerste uur al minstens 70 bezoekers, een extra grote collectie boeken en de hulp van onze geweldige vrijwilligers hebben we aan het einde van de dag in totaal € 2053,- geteld, een fantastische opbrengst! 

Petje af voor en hartelijke dank aan iedereen die geholpen heeft om deze dag tot zo'n succes te maken! En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over een financieel succes. Elkaar ontmoeten, onze bezoekers ontmoeten, leuke gesprekken en genieten van een kopje koffie met elkaar, allemaal net zo belangrijk als de klinkende munt die we eraan overhouden voor het onderhoud van de kerk.
Enkele foto's van de boekenmarkt staan in de galerij.

De volgende boekenmarkt vindt plaats op zaterdag 9 maart 2024.

Afscheid Henny Moerings
Aansluitend aan de boekenmarkt van 4 maart 2023 nam de VAC afscheid van Henny Moerings, een oudgediende binnen de VAC en betrokken bij veel VAC-activiteiten. Zo was Henny een topverkoper van lootjes bij diverse VAC-activiteiten (boekenmarkt, Kerstmarkt, bridgedrive) en was hij actief bij het verkopen van de boterletters aan het einde van het jaar. Bovenal was Henny een zeer aimabele man. Hij kreeg een mooi kadopakket overhandigd en zijn vrouw Tonny kreeg een mooie bos bloemen. We zullen hem missen bij onze activiteiten.

Enkele foto's gemaakt bij zijn afscheid staan in de galerij.

Magda Sirre in het zonnetje gezet
Er zijn vrijwilligers en er zijn supervrijwilligers. Dit zei Peter Rijnbeek, voorzitter van de locatieraad van de geloofsgemeenschap van Sint Victor over Magda Sirre in de koffiepauze bij de opbouw van de boekenmarkt van 5 maart 2022. In de loop van de jaren heeft Magda zich in grote mate ingezet voor de geloofsgemeenschap, onder andere bij het organiseren van allerlei VAC-activiteiten. Waar is Magda eigenlijk niet betrokken bij geweest. Speciaal noemde  Peter haar inzet voor de halfjaarlijkse boekenmarkten en de jaarlijkse Kerstmarkten. Om haar hiervoor te bedanken ontving Magda uit handen van Peter de beeltenis van Maria van Waddinxveen, een tinnen beeldje. Namens de VAC gaf Angela Verweij Magda een mooie bos bloemen. Alle aanwezige vrijwilligers bij de opbouw van de boekenmarkt konden daarna genieten van heerlijk gebak. Kijk hier voor een impressie. 

Afscheid Joop Brosens van de VAC
Na vele, vele jaren van grote inzet bij een groot aantal VAC-activiteiten (zoals de wijnverkoop, de boterletters en het klaverjassen) heeft Joop Brosens op 23 september 2021 tijdens een gezellige avond afscheid genomen van de VAC. Tijdens deze avond werd Joop toegesproken en in het zonnetje gezet. Vanwege zijn grote verdiensten voor de VAC en de geloofsgemeenschap Sint Victor ontving Joop een beeldje (in zilver-tin) van de Onze Lieve Vrouwe van Waddinxveen. Joop was er zichtbaar blij mee. Kijk hier voor enkele foto's van het afscheid.