Een korte terugblik op activiteiten die achter de rug zijn

VAC-inkomsten 2021
De jaarrekening van de Stichting tot Behoud van de Sint Victorkerk over 2021 is vastgesteld. De cijfers laten zien dat de VAC-activiteiten in 2021 € 11.435 hebben opgebracht (minus de onkosten is dat € 10.241), een mooi resultaat. Niet alle activiteiten konden doorgaan zoals gebruikelijk, maar in vergelijking met 2020 gingen het bridgen en de Kerstmarkt weer wel door. Een belangrijke bijdrage aan het resultaat bestaat uit giften en legaten, ongeveer de helft van het netto resultaat. Hartelijk dank voor allen die een bijdrage aan dit resultaat hebben geleverd (o.a. bij de activiteiten klaverjassen, boterletters, kaarten, jam, boeken, wijn en oud papier).

Klaverjassen
Op 6 mei vond de zevende klaverjasavond van het seizoen 2021-2022 plaats. Er waren deze keer 16 deelnemers. Er is nog één avond te gaan, waarna de seizoenswinnaar bekend is. Winnaar op 6 mei werd Jan Snaterse met 5.478 punten, gevolgd door Els Koorevaar met 5.255 punten en Gerda Steenwinkel met 5.197 punten. In de totaalstand zijn er enkele wijzigingen: Jan Wesseling is nu eerste, Piet van Es is tweede en Truus Vink blijft derde. De laatste kaartavond van het seizoen is op 3 juni.
Kijk hier voor het totale klassement.

Boekenmarkt 5 maart
Op zaterdag 5 maart 2022 wisten vele bezoekers de weg naar de Sint Victorkerk te vinden, waar de halfjaarlijkse boekenmarkt werd gehouden. De bezoekers / kopers konden kiezen uit een grote hoeveelheid boeken, cd's en dvd's. Alle VAC-vrijwilligers die op vrijdag of zaterdag, sommigen beide dagen, aanwezig zijn geweest, worden hartelijk bedankt voor hun inzet en betrokkenheid.
Het resultaat van de boekenmarkt is het mooie bedrag van € 1350,00.
Enkele foto's van de boekenmarkt en het opbouwen ervan staan in de galerij.

Magda Sirre in het zonnetje gezet
Er zijn vrijwilligers en er zijn supervrijwilligers. Dit zei Peter Rijnbeek, voorzitter van de locatieraad van de geloofsgemeenschap van Sint Victor over Magda Sirre in de koffiepauze bij de opbouw van de boekenmarkt van 5 maart. In de loop van de jaren heeft Magda zich in grote mate ingezet voor de geloofsgemeenschap, onder andere bij het organiseren van allerlei VAC-activiteiten. Waar is Magda eigenlijk niet betrokken bij geweest. Speciaal noemde  Peter haar inzet voor de halfjaarlijkse boekenmarkten en de jaarlijkse Kerstmarkten. Om haar hiervoor te bedanken ontving Magda uit handen van Peter de beeltenis van Maria van Waddinxveen, een tinnen beeldje. Namens de VAC gaf Angela Verweij Magda een mooie bos bloemen. Alle aanwezige vrijwilligers bij de opbouw van de boekenmarkt konden daarna genieten van heerlijk gebak. Kijk hier voor een impressie.

Kerstmarkt 2021
Nadat in 2020 de Kerstmarkt niet mogelijk was, kon hij dit jaar wel doorgaan, zij het met wat aanpassingen (zoals een QR-code aan de deur, mondkapje en looprichtingen). Ondanks dat pas kort voor de Kerstmarkt het definitieve besluit was genomen om de Kerstmarkt door te laten gaan, waren er toch nog heel wat bezoekers die de Victorkerk konden vinden. Er waren allerlei kerstartikelen, maar ook boterletters, Victorwijn en Victorjam. Ook werd de inwendige mens niet vergeten met koffie / thee, erwtensoep en glühwijn. De Kerstmarkt werd muzikaal en sfeervol ondersteund door verschillende organisten. Ook brachten enkele leden van het Themakoor twee maal Kerstliederen ten gehore. En dat alles leidde tot de hele mooie opbrengst van ongeveer € 1.500. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Kijk hier voor wat foto's van de Kerstmarkt.

Bridgedrive
Zaterdag 30 oktober
konden we na een lange tijd weer een Victorbridgedag organiseren. Met veel enthousiasme begonnen 48 paren aan de lange maar gezellige dag. De sfeer, een lekkere lunch, in de middag een kleine versnapering, de loterij en een mooie prijzentafel zorgde ervoor dat iedereen aan het eind van de dag met een voldaan gevoel weer naar huis ging. Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen deze dag tot een succes te maken.
Op naar de 41e bridge dag op 12 maart 2022 (en niet op 22 maart zoals eerder vermeld).

Afscheid Joop Brosens van de VAC
Na vele, vele jaren van grote inzet bij een groot aantal VAC-activiteiten (zoals de wijnverkoop, de boterletters en het klaverjassen) heeft Joop Brosens op 23 september 2021 tijdens een gezellige avond afscheid genomen van de VAC. Tijdens deze avond werd Joop toegesproken en in het zonnetje gezet. Vanwege zijn grote verdiensten voor de VAC en de geloofsgemeenschap Sint Victor ontving Joop een beeldje (in zilver-tin) van de Onze Lieve Vrouwe van Waddinxveen. Joop was er zichtbaar blij mee. Kijk hier voor enkele foto's van het afscheid.