Een korte terugblik op activiteiten die achter de rug zijn

Bridgedrive 18 maart 2023
Zaterdag 18 maart organiseerde de VAC zijn halfjaarlijkse bridgedrive in de Hoge Noot. De zaal was gevuld met 92 enthousiaste bridgers. Om 9.00 uur stond alles klaar om de bridgeparen  te ontvangen voor een gezellige dag bridgen. De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking en een loterij, waarbij velen met een mooie prijs huiswaarts keerden. Mede dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers kunnen we terugkijken op een mooie dag en kijken we al uit naar de volgende bridgedag in oktober.

De dag heeft een opbrengst van ruim 1.300 euro opgeleverd, een heel mooi resultaat!

Ter voorbereiding van de bridgedrive zijn bij de bijeenkomst van VAC Sociaal op 9 maart de bedankjes in elkaar gezet die de deelnemers aan het einde van de dag krijgen. Kijk hier voor enkele foto's van de knutselactiviteiten.

Afscheid Henny Moerings
Aansluitend aan de boekenmarkt van 4 maart nam de VAC afscheid van Henny Moerings, een oudgediende binnen de VAC en betrokken bij veel VAC-activiteiten. Zo was Henny een topverkoper van lootjes bij diverse VAC-activiteiten (boekenmarkt, Kerstmarkt, bridgedrive) en was hij actief bij het verkopen van de boterletters aan het einde van het jaar. Bovenal was Henny een zeer aimabele man. Hij kreeg een mooi kadopakket overhandigd en zijn vrouw Tonny kreeg een mooie bos bloemen. We zullen hem missen bij onze activiteiten.

Enkele foto's gemaakt bij zijn afscheid staan in de galerij.

Boekenmarkt 4 maart 2023
Op 4 maart vond een goed bezochte boekenmarkt plaats, de hele dag druppelden de bezoekers binnen. De bezoekers / kopers konden kiezen uit een grote hoeveelheid boeken, cd's en dvd's. Hoewel veel mensen contant afrekenen, wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te pinnen. De opbrengst was deze keer 1.250 euro, een heel mooi resultaat!
Er is ontzettend veel werk verzet door de sjouwers, bouwers en inrichters en zeker ook omdat dit allemaal dubbel gebeurt: opbouw én afbouw binnen 2 dagen. Dus heel veel dank aan iedereen die deze dag weer tot dit klinkende succes heeft gemaakt.

Enkele foto's van de boekenmarkt staan in de galerij.

Klaverjasseizoen 2022-202
Op 3 maart was de zevende speelavond van het seizoen 2022-2023. Ook deze keer weer met een mooie opkomst: 23 deelnemers. Het was een gezellige avond. Deze keer had Kees Olsthoorn de hoogste score met 5.563 punten, Ton Steenland werd tweede met 5.278 punten en Martha Vermeulen  goede derde met 5.258 punten. De top-3 is onveranderd: Theo Koetsier blijft de nummer een, Piet van Es de nummer twee en Els van Es bezet de derde plaats.

Er zijn nog drie avonden te gaan in dit seizoen. De volgende klaverjasavond is op vrijdag 14 april.

Kijk hier voor het totale klassement van het seizoen tot nu toe.

Kerstmarkt 26 november 2022
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Kerstmarkt. Aan het begin van de ochtend was er al flink wat aanloop, en dit ging nog een tijdje door. Men kon genieten van allerhande mooie spulletjes, maar ook de St. Victorjam, de St. Victorwijn en de loterij met mooie prijsjes ontbraken niet. De jongeren verkochten boterletters en boterstaven ter ondersteuning van het reis naar de Wereld Jongerendagen volgend jaar in Portugal. En er werden mooie Kerststukjes gemaakt. In de Victorzaal kon men even rusten en gezellig met elkaar kletsen met een kop koffie, thee of zelfs een glas glühwijn. En er was erwtensoep. Het was er een drukke en gezellige boel. De opbrengst was geweldig met een bedrag van ongeveer € 2.750. Heel hartelijk dank aan alle bezoekers, maar ook aan de talloze vrijwilligers die de Kerstmarkt hebben opgezet en weer afgebroken en de vrijwilligers die op de dag zelf in de kerk en de Victorzaal alles in goede banen leidden. We kunnen haast niet wachten tot volgend jaar!

Magda Sirre in het zonnetje gezet
Er zijn vrijwilligers en er zijn supervrijwilligers. Dit zei Peter Rijnbeek, voorzitter van de locatieraad van de geloofsgemeenschap van Sint Victor over Magda Sirre in de koffiepauze bij de opbouw van de boekenmarkt van 5 maart 2022. In de loop van de jaren heeft Magda zich in grote mate ingezet voor de geloofsgemeenschap, onder andere bij het organiseren van allerlei VAC-activiteiten. Waar is Magda eigenlijk niet betrokken bij geweest. Speciaal noemde  Peter haar inzet voor de halfjaarlijkse boekenmarkten en de jaarlijkse Kerstmarkten. Om haar hiervoor te bedanken ontving Magda uit handen van Peter de beeltenis van Maria van Waddinxveen, een tinnen beeldje. Namens de VAC gaf Angela Verweij Magda een mooie bos bloemen. Alle aanwezige vrijwilligers bij de opbouw van de boekenmarkt konden daarna genieten van heerlijk gebak. Kijk hier voor een impressie. 

Afscheid Joop Brosens van de VAC
Na vele, vele jaren van grote inzet bij een groot aantal VAC-activiteiten (zoals de wijnverkoop, de boterletters en het klaverjassen) heeft Joop Brosens op 23 september 2021 tijdens een gezellige avond afscheid genomen van de VAC. Tijdens deze avond werd Joop toegesproken en in het zonnetje gezet. Vanwege zijn grote verdiensten voor de VAC en de geloofsgemeenschap Sint Victor ontving Joop een beeldje (in zilver-tin) van de Onze Lieve Vrouwe van Waddinxveen. Joop was er zichtbaar blij mee. Kijk hier voor enkele foto's van het afscheid.